Quick Knot 
geeft 
100% productgarantie!

Met ons team van HES-Tec hebben wij zoveel vertrouwen in Quick Knot Deluxe® dat wij hier een 100% product garantie op geven. Mocht Quick knot Deluxe® bij jouw paard/pony  niet blijven zitten, krijg jij je geld terug!

Waarom geven wij deze garantie?

Quick knot Deluxe® is zo doordacht en dusdanig getest dat je met behulp van deze hulpclip een mooie en goede knot kan maken.

Hoe krijg je de mooiste knotten?

Het begint allemaal met de manen van jouw paard/pony. Deze verdienen de nodige aandacht voor het maken van mooie knotten. Zorg dat deze schoon zijn maar gebruik hiervoor geen producten die de manen glad maken. Dit draagt niet bij om een goede basisvlecht te maken. Vochtige manen vlechten doorgaans makkelijker dan droge manen.

Wanneer gebruik je de standaardmaat Quick Knot Deluxe?

Zorg voor de juiste lengte van manen en wat het doel is van de knotten. Door de juiste knotten te maken kan jij de uitstraling van paard versterken. Wil je optisch meer lengte in de hals creëren zorg dan voor een lengte van de manen van ongeveer een handbreedte en maak meerdere “kleinere” knotten. Bij het maken van zulke knotten adviseren wij de standaardmaat Quick knot Deluxe®. De knot die je gaat maken mag niet dikker zijn dan circa 3 cm doorsnede vanwege de lengte van de pin van 4.2cm.

Wanneer gebruik je de XL variant van Quick Knot Deluxe?

Wil je juist jouw paard eruit laten zien als stoere hengst? Met extra grote knotten? Ga dan voor wat een langere en dikkere manenkam en maak dan minder knotten. Hiervoor adviseren wij bij het opsteken de XL variant van Quick knot Deluxe®. De knotten mogen niet dikker zijn dan circa 4.5cm. De lengte van de Quick knot Deluxe® is 6 cm.

Hoe nu verder?

Quick knot Deluxe® is er in drie kleuren, zwart, bruin en wit. Hierdoor is er altijd een kleur dit past bij jouw paard.    

Verdeel de manen evenredig en gebruik een bijvoorbeeld een manenkam bij het verdelen van de manen om strakke scheiding te krijgen tussen iedere vlecht.  

Maken van de vlecht voor de knot

Verdeel de tros manen in drie gelijkmatige plukken manen en vlecht deze strak tot een stevige vlecht.

Tip; vlecht de manen helemaal door tot aan het einde en vouw de gevlochten manen onderaan de vlecht om en doe daar een elastiek omheen.  Hiermee voorkom je uiteindelijk losse sprieten manen die uit je knot steken.

Het opsteken van de knot en gebruik van de Quick Knot

Zorg ervoor dat je bij het opsteken van de vlechten de juiste Quick knot Deluxe® bij de hand hebt. Rol de vlecht op tot mooie ronde knot. Positioneer deze knot zoals jij hem graag ziet. Steek de Quick knot Deluxe® vanaf de achterzijde door de knot heen. Zodat de langste poot er aan de voorkant eruit komt.

Belangrijk: Steek de Quick knot Deluxe® dwars door de knot heen. Bij voorkeur op een kwart van de knot vanaf de manenkam gezien, zoals te zien is op de foto hieronder. Wanneer je de pin lager of niet door alle lagen van de opgerolde manen heen steekt blijft de knot NIET zitten. Kijk dus kritisch hoe je de pin in de opgerolde vlecht steekt.

Buig tenslotte de metalen pin

De 3 zijtakken van Quick knot Deluxe® fixeert de knot en door de metalen pin, die er aan de voorkant eruit komt, om te buigen naar links, recht of naar onderen. Nu kan de knot geen kant meer op en blijft deze zitten zoals jij dit wilt.

Gebruik Quick knot Deluxe® zoals hierboven staat en wij garanderen jou onze product garantie; niet goed? Geld terug!

Eerlijkheid duurt het langst! Daarom verder geen kleine lettertjes maar gewoon duidelijkheid.

Team Hes-tec adviseert Quick knot Deluxe® niet bij; paarden die last hebben van zomer eczeem. Paarden met afgeschuurde manen. Veulens die te weinig manen hebben om hier een juiste vecht van te maken of soort gelijke gevallen.